Прослављен Празник Христовог Рождества – Божић

Božić

 

Вијекови пролазе и уз Божију помоћ дочекали смо и прославили празник Рођења Христовог – Божић. У припреми за Божић, за време поста, служени су Акатисти Св. Николају Српском сваке сриједе на духовно укрепљење вјернима и за молитвено покровитељство Св. Николаја Жичког нашој црквеној заједници.

Бадње Вече је протекло у радосној атмосфери уз дружење које је уследило након Празничног вечерњег богослужења када је освећен Бадњак и бадњаци који су се дијелили народу. Дјеци су подељени пакетићи са слаткишима и подељено је до задњег примјерка Божићно издање нашег црквеног часописа “Белог Анђела”.

На Божићно јутро одслужена је Божићна Литургија коју је служио наш свештеник протонамесник о. Синиша Милутиновић уз појање Црквеног хора “Обилић” који је свечано и молитвено пјевао под диригентском палицом музиколога Наде Раковић. За причастен је било дивно слушати наизменично појање Божићних пјесама од црквеног хора и хора Српске школе Св. Василије Острошки.

Након богослужења према изворној српској традицији освећена је Божићна чесница и послужен Божићни ручак који су уз помоћ сестара припремили председник ЦШО Љубомир Котур и супруга његова супруга Зорица.

 

Успјешан дочек српске Нове Године

Управни Одбор ЦШО и КСС Косовка Девојка су се потрудили и све организовали до најмањег детаља тако да је дочек прошао веома свечано. За велику посјећеност дочеку Српске Нове Године можемо се захвалити нашем специјалном госту Ренату Хенц који нам је дошао у госте из Београда да заједно са вјерним српским народом у овом најзападнијем граду дочека Српску Нову Годину.

Љиљана Тољевић