Отплата Дуга

Наша прелепа нова црква је завршенa, али трошкови градње су премашили првобитно планирани буџет. Српској Заједници у Ванкуверу и ЦШО „Свети Архангел Михаило“ припао је тежак задатак да изнађе новац и врати велике дугове. Да бисмо поново стали на ноге и почели да напредујемо као заједница потребна је финансијска помоћ.

Акција Отплатимо дуг почела је 1. септембра 2011:

  • Дуг на почетку акције: $1.683.163
  • Након прве уплате: $1.548.265
  • Након друге уплате: $1.420.000
  • Након треће уплате: $1.282.899
  • Након четврте уплате: $1.190.000
  • Након пете уплате: $1.095.000

Уз Божију помоћ и залагање свих наших парохијана, данас укупан износ дуга наше ЦШО износи $685,000 долара.

У међувремену наша Црква је поправљена, купола, прозори и сви други делови, тако да више не прокишњава. Постављене су и иконе у стилу витража на нове прозоре. Ова поправка наше Цркве и новопостављене иконе су износили око $600,000 долара. Уз то, редовно смо исплаћивали све наше финансијске обавезе према банци, држави, запосленима и Епархији.

 

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ СВИМА КОЈИ СУ ДО САДА ПОМОГЛИ ОВУ АКЦИЈУ!

Акција траје!

 

Акција отплате дуга се наставља са надом да ћемо у међувремену завршити још неки од капиталних пројеката, као што су поправка остатка Црквеног објекта, фрескописање наше Цркве, куповина парохијске куће.

Надамо се и верујемо да ће свака српска породица и појединац, који у срцу осећају љубав за свој српски народ, имати довољно снаге, истрајности и добре воље да понесу део овог великог и заједничког бремена. Сетимо се славних задужбинара Св. Саве, Стефана Немање, кнеза Лазара и многих других и ходајмо њиховим стопама и отплатимо дуг.

Послушајмо речи Светог Петра Цетињског који каже:

Ко учини колико је кадар, учинио је колико је дужан” и дајмо сви свој допринос изградњи наше цркве. Градећи цркву, изграђујемо себе!

Позивамо вас да се придружите и учествујете донацијама и добровољним радом.

Сам Господ Бог гледа и враћа вишеструко!

Прилоге можете донети лично или послати на адресу:
7837 Canada Way, Burnaby, B.C., V3N 3K8

Ваше прилоге такође можете уплатити преко PayPal-a (линк је на нашој веб страници, на десној страни). Обавезно напишите своју адресу како бисмо вам могли послати потврду о прилогу која вас ослобађа од плаћања пореза на износ донације.

Председник ЦШО,
Љубомир Котур

 

 

Одавање Признања Дародавцима

ЦШО ”Свети Архангел Михаило” ће на одговарајући начин одати признање свима и приложницима и помагачима изградње новог храма и српског дома.

Сви дародавци који помогну са $2,000 или више добиће стално признање. Њихова имена ће бити уклесана на великој гранитној плочи која ће бити постављена у централном холу по следећем редоследу:

  • $25,000 и више – КТИТОРИ – ЗАДУЖБИНАРИ
  • $10,000 до $24,999 – ВЕЛИКИ ДОБРОТВОРИ
  • $5,000 до $9,999 – ДОБРОТВОРИ
  • $2,000 до $4,999 – УТЕМЕЉИВАЧИ

Приложници који помогну са износом мањим од $2,000 добиће специјалну захвалницу као признање за њихову великодушност.

 

ИМЕНА СВИХ ПРИЛОЖНИКА ИЗЛОЖЕНА СУ У ЦРКВЕНОМ ХОЛУ
7837 Canada Way, Burnaby, BC V3N 3K8 Canada