Књижевно вече са Радомиром Батураном – Извештај

 

У суботу 16. априла након вечерње службе, одржано је књижевно вече са проф. др. Радомиром Батураном који је представио свој нови роман “Кустос Мезезија” чије је прво издање у отаџбини Србији у оквиру издавачке куће Catena Mundi у целости распродато (наша ЦШО још увек има пар примерака у понуди) и књижевно-културни часопис “Људи Говоре”.

Било је право освежење имати овако драгог госта у ове дане Васкршњег поста са којим смо водили отворене разговоре о његовом најновијем роману али и о многим другим питањима која се тичу нашег националног бића, Србског писма ћирилице као и историјских чињеница, ван оквира ткз. “Бечке школе” о којима нас нису учили у школама, а којих се писац дотакао у свом роману.

Могло се закључити да је за опстанак једног народа од пресудног значаја његова вера, језик, писмо и култура и да су зато књижевне вечери са оваквим гостом и драгим братом проф. др. Радомиром Батураном, преко потребне нашој Србској заједници у Ванкуверу.

Стога ћемо се трудити да и убудуће организујемо књижевне вечери са овако истакнутим писцима и познаваоцима душе нашег Србског народа.

 

ЦШО Свети Архангел Михаило, Ванкувер