Протојереј Десимир Видовић – 12 и по година службовања у нашој парохији

У недељу 6. јула уз свечани посни ручак, обележили смо 12 и по година службовања протојереја Десимира Видовића у нашој парохији.
Том приликом председник наше ЦШО Љубомир Котур је прочитао пригодан говор, који можете прочитати испод, и у име наше ЦШО уручио ручни сат са посветом и почасну повељу наше ЦШО оцу Десимиру, а приказана је и видео презентација у његову част.

 

otac Desimir

 

Помаже Бог, браћо и сестре!

Отац Десимир Видовић је дошао у нашу парохију 2001. године, и служио је верно Богу и народу 12 и по година. Сада по потреби службе наш отац Десимир одлази у Едмонтон, у Црвку Светог Саве да настави своју службу Богу и народу.
За ових 12 и по година, отац Десимир је оставио неизбрисиви траг у нашој ЦШО. Његовим залагањем оформљена је Црквена библиотека, отворена Црквена продавница, уређена фото архива, оформљен мисионарски пододбор Свети Висарион Сански и почели смо са издавањем Црквеног часописа  ,,Православна Вера”. Био је активан и у раду Србске школе при нашем храму, предајући нашој деци веронауку.
Активно је учествовао у раду управе, трастија и скупштине наше ЦШО и увек стајао на страни истине и правде, чак  и онда када је било јасно да ће због тога бити прогањан и нападан.
Било је још доста тога доброг и пожртвованог што је отац Десимир учинио и претрпео, док је био наш парох и све то ће му се убројати у добра дела пред Господом нашим Исусом Христом.
Због свега тога, наша ЦШО се тешка срца опрашта са оцем Десимиром, који је свештеник са најдужим непрекидним стажом у нашој парохији (и то само по себи, доста говори) и желимо му свако добро од Господа у даљем животу и раду у Едмонтону.
За ову прилику ми смо спремили за оца Десимира почасну повељу и сат са посветом, да нас се сећа и спомиње у својим молитвама.
Задња служба оца Десимира у нашем храму биће следеће недеље 13. јула 2014 године, када нам долази и нови свештеник протојереј Малиша Миловановић.
Хвала свима вама који сте дошли да се поздравите са нашим оцем Десимиром, а они који су били спречени, моћи ће то да ураде још следеће недеље.

Управа ЦШО Свети Архангел Михаило, Ванкувер