Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави!

 

Година за годином, као и век за веком, наш народ са пуно радости прославља и одржава молитвено сећање на најзначајнег и највећег човека кога је наш народ изнедрио на своме путу постојања, на Св. Саву, првог Архиепископа српског, и утемељивача духовног и националног идентитета.

Ни време а ни географска дистанца, нису спречили да се и ове 2017. године у Ванкуверу, на Савиндан, окупимо и молитвено заблагодаримо Творцу на св. Литургији, за такву духовну величину, коју нам је Господ даривао, као што је св. Сава.

После св. Литургије, по устаљеном реду, пререзан је славски колач и послужен свечани ручак који су припремиле наше сестре из КСС “Косовка девојка”. По ручку је започет програм у част св. Саве. После поздрава свештеника о.Малише Миловановића, наступала су деца из српске школе “св. Василије Острошки”, као и деца из нашег фолклорног друштва “Млада Србадија”. Најпре је програм почео са химном св. Сави, да би се наставио са лепим народним играма деце из мале, средње и велике групе фолклора. Деца из српске школе су рецитовала песме, свирала на инструментима, и песмом и драмским приказима увесељавала наша срца.

А по завршеном програму, ни Управа школе и КСС нису остали дужни нашим најмлађима, већ су свој деци поделили пакетиће поводом Савиндана, за сав труд и приказано знање, и радост коју нам причињавају, сваке недеље у српској школи и на св. Литургији.

протојереј Малиша Миловановић