СРБСКИ ДАНИ 2022 – SERBIAN DAYS 2022

Христос Воскресе драга браћо и сестре!

 

Очување Вере и Традиције

 

Живот православног хришћанина у овом свету треба да буде испуњен живљењем увек на слојевитом нивоу јер човек је узвишено и драгоцено Божије створење.

Најпре човек мора да буде одговоран у односу према Богу, затим према ближњима, према себи самоме али треба бити одговоран и у очувању и напретку своје државе, своје црквене заједнице чији је неодвојиви део.

Корен косовског завета, корен наших предака треба да је дубоко у нашем српском бићу и души и да даје цветне плодове. Јер без идентитета ко смо? Без припадања својој Цркви и свом народу – ко смо?

Господ је рекао својим светим апостолима када их је послао и мисију у свет да шире Јеванђеље – идите и научите све народе! Цитат.

Све народе! Значи и само нас Јеванђеље учи да смо припадници једног народа. “Ми Срби” смо заиста благословени да будемо потомци једног тако дивног, милосрдног и благословеног народа, незлобивих душа које стално теже ка правди и истини.

Зато су јако важни напори које сви ми срби заједно и васељенски чинимо на очувању наше вере свете, нашег идентитета, нашег језика, наше културе, традиције, фолклора, одгоја деце и свега онога што даје важност и смисао животу човековом да би могао да живи достојанствен и испуњен живот.

Србски Дани који се организују у свим српским црквама широм Канаде и Америке, а исто тако и у целој Европи, и где год српски народ живи ван своје матице Мајке Србије су заједнички, благословени напори свести и будности на очувању онога што смо наследили као велики дар, наш српски ђердан. И као такви, ми срби смо увек били и остаћемо Боготражиоци, миротворци, стваратељи и изумитељи са Црквом и породицом као две зенице наших очију.

Зато вас све позивамо да дођете и на овогодишње Србске Дане 2022. који ће бити 4. и 5. јуна у нашој Цркви.

Јер Српски Дани нису само ногометне утакмице, ћевапи и сирнице које тако лепо миришу, већ свака размена топле речи, благи поглед, међусобно бодрење и лепи и корисни разговори о српској историји, садашњици, прошлости и вера у Бога за нашу будућност. Оставимо мржњу и негативност у мрачним одајама гдје и припадају. Обуцимо се у светлост Васкрсења, светости, истине, лепоте, доброте и међусобног поштовања.

Наша вера у Господа Бога нас је одржала у свим тренуцима и прошлим, и скорашњим. А наша Мајка Црква је увек будно уз свој народ предводећи га и штитећи сваким својим дахом – Животворећим Богом надахнута, испуњена, предвођена и чувана.

Све вас позивамо да својим присуством са украшеним срцима и насмејаних лица дођете и учествујете у нашем традиционалном фестивалу вашим присуством, осмехом, речју или ако желите да помогнете у раду да се све лепо организује.

 

СПОНЗОРСТВО

Све вас позивамо да вашим прилозима помогнете организацију овог фестивала да би Црква имала што већу зараду, а што мањи трошак.

Имена спонзора ће бити истакнута на црквеном сајту и часопису.
 

Постаните Спонзор – Become a Sponsor

 

Спонзори 2022. / Sponsors 2022.

 

ПРИВРЕДНИЦИ И ПРОМОЦИЈА ВАШЕ ФИРМЕ

Позивамо све који желе да резервишу штанд/сто да пошаљу текст на телефон 778-991-4598. Можете донети ваше прозиводе за продају или за промоцију и проширити круг својих муштерија на нашем добро посећеном фестивалу. Цена је $300 за два дана или $200 за један дан.

 

ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ И РАСПОРЕД СРПСКИХ ДАНА – 4. и 5. ЈУН 2022.

Субота, 4. јун

 • 11:00 – Отварање Српских Дана
 • 11:05-13:00 – Циркусијана за децу; Гости су глумци који ће изводити кратке забавне представе и бајке за децу; Игрице и креативне активности за децу
 • 13:00-13:30 – Предах – Деца ће се моћи сликати са глумцима и ликовима из бајки
 • 13:00-15:30 – Замак за децу – ако буде сунчано време напољу, а ако буде киша – на спрату испред учионице
 • 14:00-15:00 – Културно-забавни програм; Наступи фолклорних група и уметника
 • 11:00-19:00 – Продаја печења, ћевапа, пита и колача
 • 11:00-19:00 – Спортска такмичења у фудбалу и одбојци
 • 19:00-12:00 – Народно весеље уз живу музику

 

Недеља, 5. јун

 • 9:00 – Света Литургија
 • 11:05-13:00 – Кратке представе; Гости су глумци који ће изводити кратке забавне представе и бајке за децу; Игрице и креативне активности за децу
 • 12:00 – Спортска такмичења у фудбалу и одбојци
 • 13:00-13:30 – Предах – Деца ће се моћи сликати са глумцима и ликовима из бајки
 • 13:00-15:30 – Замак за децу – ако буде сунчано време напољу, а ако буде киша – на спрату испред учионице
 • 13:00-17:00 – Народно весеље уз живу музику
 • 10:30-17:00 – Продаја печења, ћевапа, пита и колача.

 

Serbian Days 2022