Нова школска година

Почетак нове школске 2021/22 године у српској школи ”Св. Василије Острошки” при ЦШО св. Арх. Михајла-Бурнаби

 

На дан Сабора српских светитеља, 12 септембра 2021. године, призивом св. Духа на почетку школске године, започета је нова школска година у нашој школи.

И ове као и ранијих година, одзив деце је велики, и скоро је на максимуму школских могућности. Али присуство деце у школи и цркви је немерљива ствар и велика радост и родитељима и нашој Цркви. Почетак школске године је један од најважнијих догађаја за сваког ученика а посебно оних који по први пут добијају своје место у нашим школским клупама.

Узбуђење и радост се могла приметити код свих присутних, како школског особља тако и ученика и родитеља, јер се указала прилика да наставимо са учењем и дружењем. Такође је био евидентан број нових ученика, посебно првачића који су деловали забринуто све до тренутка док нису приметили нека позната лица својих другара, што је било довољно да сваки страх и несигурност ишчезне.

Први школски дан започео је наставом, потом су деца и учитељице дошли у цркву на молитву, и њима се обратио свештеник Малиша Миловановић и подсетио на значај учења српског језика у борби за очување националног идентитета пожелевши свим ученицима, родитељима и наставницима успешну школску годину. Затим су ученици предвођени наставницама отишли у своје учионице и кренули у нове победе које се стичу знањем кроз дружење, забаву и учење.

Учитељица Дара Миловановић