Млада Србадија на Европском Фестивалу

 

mlada-srbadija-evrofest-2013

 

Српски Фолклорни ансамбл “Млада Србадија” одушевио је све присутне на овогодишњем традиционалном Европском фестивалу. Ансамбл је представљао Србију и Републку Српску.

“Млада Србадија” се представила на Европском фестивалу са две врхунске кореографије. Средња група се представила играма из Пирота, а репрезентативна група играма из Босилеграда и Врањског Поља.
Публика их је испратила са овацијама о којима сведочи филмски запис.

“Млада Србадија” је ове године први пут имала прилику да се представи Европском фестивалу на штанду хране са специјалитетима српске кухиње.
На штанду хране је цели дан било весело и та лепа и пријатељска атмосфера заједно са укусно припремљеном и аранжираном храном је допринела одличном пословању и великој продаји хране. Храну су продавали и играчи Младе Србадије у народним ношњама.

Родитељи деце и омладине која играју у Младој Србадији потрудили су се да све прође у најбољем реду и на највишем нивоу.

Неки су остали цео дан радећи неуморно а неки су чак и предходни дан провели у припремама.
Желимо овим путем да похвалимо сав овај труд Младе Србадије, управу, играче и родитеље са јаком жељом да се фолклор при нашој цркви одржи и сачува кроз све будуће нараштаје.

 

eurofest-2013-stand-hrane

 

Младој Србадији желимо да игра још много лета а родитељима желимо добар одмор уз захвалност за несебични рад да своју заједницу представе како доликује на фестивалу оваквог реномеа.

Учествовањем  на мултикултуралним манифестацијама “Млада Србадија” постаје позната по  изванредним представама оригиналног српског фолклора, чиме заузима завидно место  у канадском мултикултуралном мозаику. “Млада Србадија” са поносом овековечава  аутентичне кореографије, народне ношње и обогаћује Српску културну  баштину.

“Млада Србадија” ће увек одржавати српску традицију преносећи је на млађе генерације.

Видео запис и слике

The 16th European Festival – Mlada Srbadija – Serbian Dance

 

Информативна служба Младе Србадије