Извјештај о Србијади 2015.

Била нам је велика част и задовољство да заједно са фудбалским клубом “Бијели Орлови” по други пут будемо домаћини Србијаде, традиционалног окупљања Срба из свих крајева Сјеверне Америке, које у континуитету траје већ 23 године.

Циљ овог окупљања није било само промовисање фудбала, него и очување србског поријекла и традиције кроз дружења како на фудбалским теренима, тако и на вечерњим забавама. Овогодишња Србијада, која је била под покровитељством ЦШО Свети Архангел Михаило и ФК Бијели Орлови је од стране координатора Србијаде проглашена као једна од најбоље организованих. Он је истакао да је видљив велики труд домаћина, гдје се ни на чему није штедјело да би сваки аспект овог тродневног дружења био на највишем нивоу. Трудили смо се да госте почастимо добром храном и пићем и да их развеселимо добром музиком.

Захваљујемо им се на лијепим ријечима које су нам упућивали и надамо се да ће им овогодишње дружење у Ванкуверу остати у лијепом сјећању.

ЦШО Свети Архангел Михаило и ФК Бијели Орлови се најтоплије захваљују свим учесницима 23. Србијаде, као и свим добровољцима који су се неуморно трудили да све протекне у најбољем реду и вриједним нашим женама Кола Србских Сестара које су припремиле укусну и обилну храну. Такође се захваљујемо приложницима Србијаде који су својим прилозима омогућили да се у великој мјери измире трошкови организовања оваквог дружења.

Прво мјесто у отвореној категорији освојили су ФК Пингвини из Орланда, домаћини следеће Србијаде 2016. Друго мјесто су заузели “United Serbs” из Њу Џерсија. У категорији преко 30 година старости, прво мјесто припало је екипи “United Serbs” из Чикага, а друго тиму “Карађорђе” из Кливленда. У категорији преко 40 година трофеј су освојили фудбалери тима “Карађорђе” из Кливленда. У категорији преко 40 година, трофеј су освојили фудбалери тима “Карађорђе” из Кливленда, док је друго мјесто припало домаћину тиму “Бјели Орлови” из Ванкувера. У категорији преко 50 година прво мјесто припало је “United Serbs” из Чикага, а друго тиму “United Serbs” из Ванкувера.

Честитамо свим побједницима на освојеним трофејима и желимо фудбалском клубу Пингивини из Орланда успјешну Србијаду 2016. године.

Видимо се следеће године у Орланду,
Живјели