Херцеговачко вече у пуном сјају

Управни Одбор Црквено-школске општине Св. Арханђела Михаила традиционално организује вечери посвећене одржавању српског националног идентитета и очувању српске културе, традиције, фолклора и музике, књижевности и поезије и добрих старих обичаја. Тако се и ове јесени кренуло са организацијом културно-умјетничких програма који су истовремено и добротворне вечери за Цркву.

 

hercegovacko-vece-2014-04
Прво у низу је организовано Херцеговачко вече које је ове године заблистало пуним сјајем и препуном свечаном двораном. Ово вече је било дивно заједничко дјело Управног Одбора који се побринуо око организације вечери, КСС Косовка Девојка које су се побринуле за декорацију сале и укусну вечеру, и вриједне групице младих херцеговки и херцеговаца поносних на своје херецеговачко поријекло и обичаје који су се потрудили око организације програма, позивања донатора и ефектног уређења изложбене етно сцене.

hercegovacko-vece-2014-02
Лијепо декорисана позорница је била уједно и као мали прозор у Херцеговину, са традиционалним ношњама, ћилимима и етно мотивима из Херцеговине. Водитељ програм Весна Вујовић -Ковач је уткала херцеговачке знаменитости и вриједности у програм произносећи народне обичаје и изреке из кршне Херцеговине.
Програм је отворен благословом и вечером, и поздравном ријечју председника ЦШО Љубомира Котура који се у име ЦШО захвалио свима на великом одзиву и сваком доприносу Цркви и одржању црквено-школске заједнице вјерног српског народа.

hercegovacko-vece-2014-05
Препуну дворану су прожимали звуци гусала, здравица и кратка молитва најмлађег учесника програма Кристијана из најмлађе групе Младе Србадије, који је својим дjечијим гласићем врсно изрецитовао пјесму Св. Владике Николаја Господе Боже мој. Водитељ програма је прочитала пјесму посвећену Херцеговини, а гост вечери Јован Чикојевић је одсвирао неколико кола на фрули. На одушевљење свих пјевале су чланице Групе Младе Србадије и женска пјевачка група младих херцеговки која која је извела сплет херцеговачких пјесама и на крају мушка група је отпјевала одабране херцеговачке пјесме.

hercegovacko-vece-2014-06
Након културно-умјетничког дијела програма, водитељ вечери се захвалила свима на доласку, на донацијама које су дали за Цркву у току вечери. Бројни гости су наставили дружење уз музику и српске посластице.

Следеће на репертоару је Вече Републике Српске, 8. новембра.
Све вас позивамо на вечеру, дружење и културно-умјетнички и забавни програм.

Љ.Т.

hercegovacko-vece-2014-01