Добротворно вече за филм „ОТАЦ”

Светосавска омладинска епархијска организација „Косовски завет“ огранак Ванкувер је 28. марта, 2014 године организовала донаторско вече за филм „ОТАЦ”. Сврха овог дешавања је била да обавијести народ и уједнo овом приликом да заједно помогнемо овај јако значајан пројекат који има у циљу да сними први играни филм о СВЕТОМ САВИ и СИМЕОНУ НЕМАЊИ.

 

film-otac

 

Вече је почело са мањим послужењем: кафом, чајем, и посним колачима. Послије краћег дружења присутни народ се премјестио у амфитеатар цркве Светог Архангела Михаила гдје је програм почео са молитвом и добродошлицом. Слиједило је пуштање промотивног видеа гдје су присутни имали прилику да чују од редитеља ђакона НЕНАДА ИЛИЋА о филму „ОТАЦ”. Наставили смо с дружењем уз пројекцију документарног филма истог редитеља ђакона Ненада Илића „СВЕТИ НИКОЛАЈ СРПСКИ” посвећеног још једном нашем великану. Послије филма присутни су наставили са дружењем уз пријатну атмосферу, кафу, чај и посне колаче.

Овом приликом светосавска омладинска епархијска организација „Косовски завет“ огранак Ванкувер жели свима да се захвали од срца на помоћи и учествовању у грађењу заједничког мозаика овог историјски значајног пројекта за све нас и наше будуће генерације како овдје у дијаспори тако и у нашој драгој увијек срцу блиској Матици!

Ако неко жели да сазна више информација о филму или су у могућности и желе да учествују донацијом, посјетите веб страницу филма www.film-otac.com или се придружите фејсбук групи филма „Филм ОТАЦ”.

Хвала свима још једном од срца и остављамо вас са мудрим ријечима нашег драгог Светог Владике Николаја Српског: „Одбаците смешну шалу, да ће један човек сазидати будућу срећну Србију. Држите се збиље, а збиља је, да ви сви морате у жељену грађевину уложити по једну добру циглу.“

Косовски Завет Ванкувер

 

film-otac-2