Банкет у част новог свештеника

 

Чудни су путеви Господњи, и како каже псалмопевац Давид, ко ће досегнути мисли и планове Божије. Тако је и у нашу црквеношколску заједницу, на радост свих вјерних парохијана, стигао нови свештеник протојереј Малиша Миловановић са породицом, попадијом Даром и дјецом Саром, Маријом и Николом.

Од њиховог првог дана када су стигли у јулу, иако помало сјетни због одласка исто тако драгог о. Десимира Видовића, парохијани су дочекали новог Старешину Храма са топлим добродошлицама, отвореног срца и с љубављу.

Управни Одбор, заједно са КСС  Косовка Девојка је у недељу, 5 октобра уприличио свечани банкет са лијепим ручком и културно-умјетничким програмом. За ручак се побринула једна од најстаријих чланица наше ЦШО сестра Дара Његован са председницом КСС Јадранком Радић и осталим сестрама.

Најтоплији дочек сестра Дара је украсила домаћом погачом и сољу по старом српском обичају и увила погачу у свој ручни вез који је она везла када јој је било 16 година, те давне 1971 године. Погачу је умесила са Богојављенском водицом  и са сузама љубави сестра Дара је предала своју дуго чувану младалачку радиност новој попадији Дари да је подсећа на то колико су прихваћени и вољени од свих парохијана.
 
P1110843
 
Српска школа је украсила позорницу својим ликовним изразом за добродошлицу. Цела заједница је учествовала у  дочеку, и доношени су поклони и цвеће за породицу.

У склопу културно-уметничког програма председник Љубомир Котур је у име целе заједнице пожелио добродошлицу о. Малиши и његовој породици и уручио поклон од Управног Одбора. Председница КСС Јадранка Радић је такође у име КСС уручила поклон свештенику и његовој породици.

Млада Србадија се радо одазвала на позив Управног одбора и припремила леп програм саткан од игара и изворних српских пјесама. На крају програма и они су уручили поклон свештенику Малиши и цвијеће за попадију Дару.

О. Малиша је укратко представио себе и своју породицу и захвалио се свима на лијепом и топлом дочеку. Након лијепог програма, о. Малиша и попадија Дара су провели вријеме у дружењу са вјернима и изразили своју захвалност свима.

 

Многаја љета драги о. Малиша!

Љиљана Тољевић

 

P1110814 P1110826 P1110836