70-та годишњица КСС Косовка Девојка

 

Прослављена 70-годишњица КСС Косовка Девојка
при Цркви Св. Арханђела Михаила у Брнабију, Британска Колумбија

kss-70-01У суботу, 22. фебруара у Цркви Св. Арханђела Михаила у Брнабију, свечано је прослављен јубилеј 70-те годишњице од оснивања К.С.С. Косовка Девојка, које од давне 1944. године помаже своју Цркву припремањем недељних ручкова, славских банкета и организацијом црквених прослава.

Као и свако сестринско српско коло у Канади, Коло Српских сестара се угледа на сестре мироносице које су из љубави и са чврстом вјером слиједиле Христа. Од апостолских па до дашњих дана, благочестиве жене помажу цркву. То је велико и животно дјело, и изузетна је част, одговорност и благослов бити чланица Кола српских сестара.

kss-70-02 Након Вечерњег богослужења које је служио надлежни парох протојереј Десимир Видовић, послужена је вечера за коју се побринуо Срђа Вранић заједно са сестрама. Након вечере свечани програм је започет  уз поздравну ријеч и благослов  свештеника протојереја  Десимира Видовића. О. Десимир је сестрама честитао јубилеј, и захвалио им се на сваком раду и залагању и помагању Цркве.

Услиједио је кратки свечани програм у коме су чланови Фолклорне Групе Млада Србадија и kss-70-03Пјевачка група Св. Владика Николај игром и пјесмом уљепшали прославу.
Предсједница К.С.С. Косовка Девојка Сњежана Анђић је поздравила све присутне и честитала свим сестрама 70 година од оснивања. Предсједница се срдачно захвалила на указаној части и присуству свештеника из Цркве Св. Саве, протојереја о. Малише Миловановића и јереја о. Марка Радмановића као и свим сестрама из КСС Св. Петке које су са својом предсједницом дошле да честитају јубилеј и на поклон донеле икону Св. Ђорђа, заштитника кола Косовка девојка.
Предсједница се осврнула на претходне године рада и залагања сестара и посебно поздравила и захвалила се на доласку господину Мајку Ђукићу, сину од прве предсједнице овог кола, покојне Јелице Ђукић.

На крају своје поздравне ријечи, предсједница је уручила захвалнице сестрама и захвалила с свим сестрама које помажу у раду овог кола. Сњежана је овом приликом позвала и нове чланице да се придруже колу.

Честитамо овај велики јубилеј и желимо сестрама још много благословених година у раду и преданости цркви.

Љиљана Тољевић
Представница Савезног епархијског КСС за Западну Канаду и
Предсједница КСС Св. Петка, Ванкувер