Прослављена слава Цркве Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан

СВЕЧАНОСТИ ПОВОДОМ ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ
СВЕТОГ АРХАНГЕЛА МИХАИЛА
У ВАНКУВЕРУ
60 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ЦРКВЕНО-ШКОЛСКЕ ОПШТИНЕ 1953-2013

 

slava-2013-01

Српска православна црква Светог Архангела Михаила у Ванкуверу, и ове јубиларне 60-те године од оснивања црквено-школске општине, веома свечано и торжествено је прославила своју црквену славу.

У четвртак 21. новембра 2013. године одслужена је Света Литургија у присуству великог броја верника и свечара који прослављају Аранђеловдан.

У суботу 23. новембра у 18 часова одслужено је вечерње богослужење а одмах потом славски колач осветили су  свештеници Мирослав Дејанов, Малиша Миловановић, и Десимир Видовић.

 

slava-2013-02

Част кумства ове године припала је породици Срђе и Слободанке Вранић који су се представили у светлу правог српског домаћина.

Потом је уследила славска вечера у организацији КСС “Косовка Девојка”, пригодни славски програм и музика уживо. Програм је водила Јелена Ђурић. Пригодне беседе одржали су председник ЦШО Петар Атанацковић и надлежни свештеник Десимир Видовић.

 

slava-2013-03

Председница КСС “Косовка Девојка” Сњежана Анђић уручила је председнику ЦШО чек од $30.000 као прилог сестара овог Кола за отплату дуга ЦШО.

 

slava-2013-04

У програму су наступили ученици Српске Школе “Свети Василије Острошки” и фолклорне групе “Млада Србадија” и “Вук Караџић”.

 

slava-2013-05

Током програма уручена је захвалница господину Ђорђу Заклану за његов новчани прилог од 67.000 долара у току ове године.

 

Извештај припремио:
Мисионарски одбор Св. Висарион Сарај