Помоћ за децу Косова и Метохије

Деца и верни народ на Косову и Метохији, српској светој земљи, свакодневно теже ка Царству небеском својом вером у Бога иако су изложени свакодневним потресним прогонима, трпљењем зарад Христа и вере православне. Њихови прогони су и наши прогони, њихове боли су и наше боли.

С благословом свештеника о. Синише Милутиновића и подршком Управног Одбора ЦШО Св. Архангела Михајла, организовано је добротворно вече за децу Косова и Метохије које је прерасло у добротворну дводневну акцију.
20. априла одржан је Молебан за Косово и Метохију у нашој Цркви, а затим уз помоћ многих и добрих људи и омладине уприличена је Академија где су драмски и поетски стихови са српским песмама подсећали све присутне на српске корене. Сва деца имају право да живе срећно и треба да им се пружи шанса да имају срећно детињство – била је порука са овог добротворног догађаја.

Након академије одржана је била изложба и аукција уметничких слика који су за ову прилику поклонили локални уметници из наше парохије. Због великог интересовања акција прикупљања добротворних прилога за децу Косова и Метохије наставила се и у недељу 21. априла. Захваљујемо се Браниславу Милићу, Владанки Чолић, Срђани Максимовић и Олегу М. Који су поклонили своје уметничке слике за децу Косова и Метохије.

Учешћe у добротворној акцији узело је доста родитеља из наше Српске Школе Св. Василије острошки, парохијани из наше српске заједнице али и знатан број православних хришћана из других Цркава је такође допринео својим прилозима. Укупан износ који ћемо послати за децу Косова и Метохије је $15,810.

Поред уметника који су поклонили уметничке слике, велика захвалност припада нашем свештенику о. Синиши Милутиновић који је на све могуће начине помогао да се ово вече организује и да се нађе начин да се новац на најбољи начин проследи у праве руке на Косово и Метохију.

Хвала свима вама који сте дали прилоге за ово вече и хвала учесницима програма који су својим наступима дали допринос да овo вече буде успешнo: црквеном Хору Обилић, госпођици Нади Хајн која нам је у госте дошла из Цркве у Винипегу, Даринки Заставниковић, гуслару Луки Јанковићу, ученицима Српске Школе Св. Василије острошки, и рецитаторима Марији Ђукелић и Милици Ивановић.

Велико хвала нашој попадији Сањи Милутиновић која се побринула за посно послужење заједно са председницом КСС Снежаном Билић и сестрама Петром Форцан, Миленом Керкез и Петром Косић, и Јадранки Радић која је помогла са улазницама.

Љиљана Тољевић