Помоћ нашој браћи у Црној Гори!

Драга браћо и сестре, поштовани парохијани,

Наша Српска Православна Црква одувек је била на бранику вере и нације, па тако и данас, налазећи се у специфичним временима у исто тако специфичној ситауцији, на свим просторима и крајевима наше Отаџбине. Поред нашог страдалног народа на Косову и Метохији, наша СПЦ у Црној Гори је у тешком искушењу, бранећи светиње, које је наш народ подизао од давнина и у којима се Богу молио.

Пре неколико дана један млади човек, Мирослав Копривица, Србин, православац, одбио је неразумну наредбу, да сруши конак у манастиру Светог Василија Острошког на Бриској Гори код Улциња.

Због његове храбрости и херојског чина, заслужио је поштовање свих Срба, ма где у свету се они налазили, и због тога смо одлучили да покренемо братску акцију прикупљања донација за нашег брата Мирослава како би показали њему као и свим Србима у Црној Гори да смо срцем и молитвама уз њих у овим тешким тренуцима за нашу свету Српску Православну Цркву.

Желимо да Вас обавестимо да смо до сада сакупили $1,230 и да ћемо сакупљене прилоге послати 12. јула 2020. године на Петровдан, а Вас молимо ако сте у могућности и ако сте вољни да се одазовете на овај позив.

ЦШО Свети Архангел Михаило
Ванкувер Канада

 

Овде можете погледати херојско дело Мирослава Копривице:

Херој за Царство Небеско – Мирослав Копривица