Подршка за СПЦ у Црној Гори

 

 

Српска Православна Црква
Епархија канадска
ЦШО св. Арх. Михајла, Бурнаби, Канада
Ванкувер, 31 дец 2019.године

ПИСМО ПОДРШКЕ

Ваше Високопреосвештенство, Ваша Преосвештенства, пречасни Оци, богољубиво монаштво, драга браћо и сестре,

 

Црквено Школска Општина Српске Православне Цркве “Свети Архангел Михаило” из Ванкувера, Канада, упућује подршку својој браћи и сестрама у Црној Гори да истрају у очувању српских Светиња и српског идентитета у овим тешким тренуцима.

Сматрамо да је Закон о Вјероисповијести који је изгласан у Црногорском парламенту без претходног адекватног дијалога и усаглашавања усмерен против Митрополије Црногорско Приморске као и епархија Будимљанско-никшићке, Милешевске и Захумско-херцеговачке Српске Православне Цркве у Црној Гори и да се на овај начин покушава преотети њихова имовина и оспорити вишевјековни идентитет.

Српски народ, ма гдје живио, у било којој држави и на било којем континенту, је један Светосавски народ са истом православном душом и искрено саосећа са својом браћом и сестрама који бране наше заједничке Светиње. Српски народ је у својој страдалачкој историји пролазио кроз разна искушења и тешкоће али је остао вјеран својој Православној вјери а уз Божју помоћ, тако ће бити и у будућности.

 

 

Управни Одбор
Црквено-школске Општине
Св.Арх.Михајла, Бурнаби, Канада

 

Свештеник,
Малиша Миловановић
Предсједник ЦШО,
Петар Атанацковић