Мир Божији – Христос се Роди!

Рођење Христово„Слава Богу на висини, мир међу људима, добра воља“, певали су анђели приликом рођења нашег Господа у Витлијему. И ми православни Срби сакупљени на крајњем западу Канаде, и ми смо слично певали химне и славу Господу. Жељно смо ишчекивали дан када ћемо прослављати Божић. Наравно, најпре смо се припремали шестонедељним постом, а у неколико дана пред Божић, кренулу смо и у последње припреме да дочекамо што је могуће свечаније и спремније. Вредне сестре из нашег КСС „Косовка девојка“ су се побринуле за пакетиће за најмлађе, које увек поделимо деци као Божићњи дар најмлађима. Такође тих дана припремали смо бадњачиће за наш верни народ. У одличној предпразничној атмосфери украсили смо и цркву и салу, тако да су изгледали велелепно.

Бадње вече је било јако посећено. Најпре је у цркви одслужено бденије, а затим смо литијски отишли у салу, где је обављено освештење бадњака, читана посланица, и верни народ су поздравили свештеник Малиша Миловановић и председник УО Петар Атанацковић. Потом је кренуло дељење пакетића деци које је организовала председница КСС Зденка Цумф. Кумови славе, нови Владо Цумф, и стари Зоран Кос заједно са председником УО Петром Атанацковићем делили су бадњаке, сестре су делиле мандарине и крофне, а ко је хтео могао се почастити и шумадијским чајем.

Извршена је и промоција нашег часописа „Бели Анђео“, који је дељен уз бадњак. На крају вечери упаљено је бадње дрво у нашој порти. Божић је дочекан молитвено, на св.Литургији уз велики број причасника, потом је преломљена чесница, а наша ЦШО традиционално припремила бесплатни Божићњи ручак. Господу хвала на дивним данима које смо дочекали прослављајући велики Господњи празник.

 

Мир Божији – Христос се Роди!

 

Протојереј Малиша Миловановић