Напад на Милана Лучића у Ванкуверу

 

Након хокејашке утакмице између Бостона и Ванкувера, у ноћи између суботе и недеље, играч Бостон Бруинса Милан Лучић је физички и вербално нападнут у центру Ванкувера док је био у изласку са својим пријатељима. Милан Лучић је рођен и одрастао у Ванкуверу, где му и даље живи породица. Милан је и активни члан србске заједнице који је помогао изградњу Цркве Светог Архангел Михаила у Брнабију. Када је његов тим из Бостона освојио престижни пехар Стенли Купа, Милан га је донео, прославио и поделио са свим члановима србске заједнице у свечаној сали нашег Црквеног дома.

lucic
Милан Лучић

 

Код појединих навијача Ванкувер Канакса постоји нетрепељивост према Милану која се испољила у пар наврата када су он и његова породица нападнути 2011. године, а 2012. су непознати починиоци спрејом ишарали зид објекта наше ЦШО вулгарном поруком упућеној Милану. Поводом овог последњег бруталног напада на Милана Лучића, реаговала је и наша ЦШО.

 

Ишарани зид цркве
Ишарани зид цркве

 

У име наше ЦШО канадаској јавности се преко Глобал Њуза обратио први потпредседник др. Горан Станисављевић. На питање да ли Милан и његова породица долазе у цркву, Горан је рекао:

“Не само да долазе него су и активни чланови. Долазе обе породице: Лучић и Кеса и укључени су од првог дана од најстаријег до најмлађих чланова. Сам Милан долази кад му време дозволи јер је често јако заузет напорним распоредом утакмица. Милан је, баш као и Ђоковић преко тениса, наш најбољи амбасадор. Добар је човек, узоран спортиста и добротвор. Милан је у више наврата даривао своју Цркву и помогао изградњу Храма, а и пријатно нас је изненадио доневши Стенли куп у наш Српски Дом.”

У делу разговора који је пренео Глобал Њуз, Др. Станисављевић је рекао и да је инцидент узнемирујући и да може да претпостави како се Милан сада осећа. Поставља питање и зашто би Милан требао да се боји за своју безбедност у своме родном граду. Милан је одрастао у Ванкуверу, он воли Ванкувер и донео је и Стенли Куп у свој град и то не само у наш Србски дом већ и на Граус планину.

 

dr-stanisavljevic
Др. Горан Станисављевић