Прослављена Српска слава Свети Сава – St. Sava Celebration

У славу Божију и част Светог Саве, Црквено-школска општина Светог Архангела Михаила је приредила свечану Светосавску прославу у недељу 28. јануара са почетком у 12 часова.

Након Свете Литургије, у великој сали наше ЦШО окупио се велики број парохијана. Сестре из Кола српских сестара “Косовка девојка‟ су припремиле богат домаћи ручак који је отпочео уз благодарност Богу и са благословом свештеника протојереја Малише Миловановића. Отац Малиша је одржао пригодан и душекористан говор о Просветитељу српског народа, Светом Сави, а затим је уследила светосавска Академија коју су припремиле учитељице и ђаци Српске школе “Свети Василије Острошки‟ и Фолклорна група “Млада Србадија‟.

Академија је почела уз Химну Светом Сави у изведби хора Српске школе. У наставку су наши најмлађи ђаци из Школе описали живот Светог Саве кроз рециталe, драмске комаде, а такође приредба је била јако поучна. Кроз дијалоге и песме старији ђаци су, употпунили догађај са различитим причама и поукама о св. Сави. У паузама рецитала, деца су певала пригодне дечије песме. Програм је улепшан са лепин наступима уз народна српска кола у изведби најмађе, средње а затим и најстарије групе играча ансамбла “Млада Србадија‟.

29. јануар 2018.
Бурнаби, БК, Канада