Свечано прослављено 40 година постојања Фолклорног Ансамбла “Млада Србадија”

 

Млада Србадија - 40 година
Фолклорни Ансамбл “Млада Србадија”

 

У суботу 2. марта 2013. године, у Цркви Светог Архангела Михаила, Српски Фолклорни Ансамбл „МЛАДА СРБАДИЈА“ на веома свечан начин је прославио важан транутак на Српској културној сцени Ванкувера – 40 година постојања и успешног рада. У свечаном програму наступило је неколико стотина српске омладине. Наступили су фолклорни ансамбли „Млада Србадија“ и „Вук Караџић“ са по три групе различитих узраста. По завршетку програма присутне је забављао оркестар Драгана Петровића. Играчи Младе Србадије  наступили су у новим народним ношњама које су набављене у Србији.

Српски Фолклорни ансамбл “Млада Србадија” основан је у Октобру далеке 1972. године, са идејом да подучава младе генерације српском фолклору, музици, ношњи и српској култури и традицији свих српских крајева. Примарну улогу ансамбл је имао у репрезентацији српског фолклора у Ванкуверу и шире, учествујући на преко 100 скупова у Британској Колумбији и Вашингтону, САД.

Учествовањем на мултикултуралним манифестацијама „Млада Србадија“ постаје позната по изванредним представама оригиналног српског фолклора, чиме заузима завидно место у канадском мултикултуралном мозаику. „Млада Србадија“ са поносом овековечава аутентичне кореографије, народне ношње и обогаћује Српску културну баштину.

 

Велика црквена сала је била попуњено до последњег места.
Велика црквена сала је била попуњено до последњег места.