Српски дечији летњи камп

Наша ЦШО Св. Арханђела Михајла је благословена са много деце и омладине који долазе у Цркву, који похађају Српску школу или негују фолклорну традицију кроз српско коло и песму, и који се укључују у живот црквене заједнице и припремају да остану њени активни чланови.
Овог јула смо организовали и Српски Дечији Летњи камп који је био веома успешан али не само по великом броју уписане деце уписане деце узраст од 4 до 14 година, већ и по веома ангажовању младих који су активно учестовали у организацији кампа и дали свој огроман допринос- не само помагањем у просветном и рекреативном раду кампа – већ и својим ангажовањем у припреми креативног наставног плана и програма за рад кампа.

Камп је одржан у дивној атмосфери и био веома садржајан. Нагласак је био да деца говоре српски, уче о српској традицији, српској историји, а све кроз креативне активности и лепо дружење. Неизмерно смо захвални учитељицама кампа које су одвојиле своје време и свака у свом домену дала допринос кампу. Деца су имала прилику да кроз неколико области науче понешто ново: учитељица др. Зорица Котур је припремила садржај под називом Млади научници, учитељице Долорес и Анђела Павловић су се побринуле за српску народну поезију и народне умотворине, учитељица Александра Пећанац је са децом радила рубрику Екологија где су деца учила о поштовању природе. Део садржаја је била и древна српска историја за коју се побринула учитељица Снежана Јешић. За веронауку за децу и увод у живот малог православног хришћанина побринула се катихета Љиљана Тољевић. Младе учитељице су биле и Теодора и Анђела Новићевић који су, уз помоћ учитељица, припремиле рубрику Живот – Како растемо.

Захваљујући дивној сарадњи са свим учитељицама и заједничким напорима добровољаца, највише чланова из ФГ Млада Србадија, учитељице Снежана Јешић, Маја Ковач и Љиљана Тољевић су објединиле садржај кампа до најмањег детаља и потрудиле се да све буде организовано, деци приступачно и занимљиво.

Деца и омладина – то је будућност света, и будућност наше црквене заједнице. Без њих ми смо само звоно које јечи: они – препуни љубави – су срце и крила ове заједнице.

Заиста морамо од свег срца похвалити све добровољце који су уложили максималан напор да се наших 37 уписане деце у кампу што више међусобно друже, размењују идеје и заједнички раде и уче а све то са дечијом ведрином и младалачким ентузијазмом.

За нас организаторе кампа срце је било препуно да чујемо колико су деца и родитељи били срећни и задовољни са кампом и да сарађујемо са овом одговорном омладином који су несебично дали све од себе. Неколико наших младих добровољаца су чак узели годишњи одмор и слободне дане са посла да би могли што више да помогну.

Захваљујемо се деци кампа која су вредно и редовно похађала камп и родитељима који су уписали децу у камп јер су увидели потребу да деца кроз дружења и пријатељства што више буду укључена у живот српске заједнице.

Погледајте фотографије из кампа. Наш камп за август има само још два места! Пожурите!

Фотографије

Љиљана Тољевић