Слава цркве у Ванкуверу

 

Слава цркве Св. Архангела Михаила – 2012

 

Српска православна црква Светог Архангела Михаила у Ванкуверу и ове године је веома свечано и торжествено прославила своју црквену славу.

У среду 21. новембра 2012. год. одслужена је Света Литургија у присуству великог броја верника и свечара који прослављају Аранђеловдан.

У суботу 24. новембра у 18. часова одслужено је вечерње богослужење а одмах потом освећен је славски колач и свештеници Марко Радмановић и Десимир Видовић поздравили су присутне госте.

Кумови славе били су: Љубомир, Зорица и Максим Котур. Изабрани кумови за наредну црквену славу су Срђа и Слободанка Вранић.

Потом је уследила славска вечера у организацији КСС ,,Косовка Девојка”, пригодни славски програм и музика уживо. Пригодне беседе одржали су председник ЦШО Петар Атанацковић и кум славе Љубомир Котур. Председница КСС ,,Косовка Девојка” Сњежана Анђић уручила је председнику ЦШО чек од $29.000 на име прилога овог кола Цркви за отплату дуга.У програму су наступили ученици ,,Српске Школе Свети Василије Острошки” и фолклорне групе ,,Млада Србадија и Вук Караџић”. Програм је водила Љиљана Јакшић.

 

Кумови славе: Зорица, Љубомир и Максим Котур