Саопштење Епархије Канадске поводом парафирања споразума у Бриселу

 

Подржавајући у потпуности обраћање Светог архијерејског синода држави Србији и српском народу, позивамо Народну скупштину Србије, Председника Србије и цели српски род, у српским земљама и расејању, да не дозволе срамну предају Косова и Метохије, тог српског Јерусалима, вековне и вечне српске груде.

Што смо од Господа добили, а преци наши вековима множили и чували, и нама у наслеђе оставили, бескољеновићи и никоговићи су то, у задње време, у бесцење раскрчмили и проћердали.

Преостало нам срце и душу непријатељима рода нашег предају, и темеље нашег постојања растемељују. Немају право на то и ми њихове предаје и издаје не смемо признати ни прихватити.

Греси наши одбијају добро од нас (Јер. 5, 25), и Господ наш одвраћа лице своје од нас. Ово раскућавање последица је великих сагрешења прародитеља и родитеља наших и највише нас самих.

Не позивамо на буну и немире, али позивамо на неприхватање и непризнавање издаје.

Да би Господ вратио милост своју на нас, позивамо на свеопште народно покајање и враћање коренима и темељима нашим. Вратимо се вери отаца наших да би Господ одвратио гнев свој од нас.