Припреме за дочек Васкрса – радна акција

Полетно и радно, неколико наших вриједних парохијана и младића из наше фолклорне групе су се окупили прошле суботе, 30. марта и провели цијели дан радећи да би се очистили црквене просторије.

Заједнички радећи и млади и стари у доброј атмосфери су неуморно радили и генерално све чистили и глањцали.

Освјежен је иконостас у цркви и црквени намјештај, очишћена је кухиња и бар све генерално опрано и пребрисани сви плафони и кухињски уређаји. Уљепшана је и лијепо осмишљена огласна плоча у доњој просторји, затим су дубински опране стазе около Цркве као и прозори.

Патио и пикник столови су дубински очишћени као и сви зидови око цркве и на патију.

Покренуто је уређење дворишта и окопано је и приремљено земљиште за сађење цвијећа око цркве.

Такође је сређен и црквени подрум и постављене су нове полице за одлагање ствари да би све било што уредније и организованије.

Наша Црква се захваљује свима који су учествовали у овој акцији и који су одвојили своје вријеме и провели цијели дан да би помогли.

Захваљујемо се и нашим вриједним сестрама које су и поред огромног посла чишћења које су одрадиле ипак успјеле да направе и укусан посни ручак за све волонтере и да нас засладе воћем, кафом и чајем.

Хвала свима који су помагали и радили, и хвала свима који су дали донације за нове полице у подруму.

Ово је једна од акција припреме за Васкрс и има још доста посла да се уради и сви сте позвани да се прикључите и помогнете.

Можете позвати оца Малишу ако желите да се пријавите и укључите у акцију чишћења пред Васкрс.

 

Љиљана Тољевић