Прослављена Српска слава Свети Сава

 

У славу Божију и част Светог Саве, Црквено-школска општина Светог Архангела Михаила је приредила свечану Светосавску прославу у недељу 25. јануара са почетком у 12 часова.

Након Свете Литургије, у великој сали наше ЦШО окупио се велики број парохијана. Сестре из Кола српских сестара „Косовка девојка‟ су припремиле богат домаћи ручак који је отпочео уз благодарност Богу и са благословом свештеника протојереја Малише Миловановића. Отац Малиша је одржао пригодан и душекористан говор о Просветитељу српског народа, Светом Сави, а затим је уследила светосавска Академија коју су припремиле учитељице и ђаци Српске школе “Свети Василије Острошки” и Фолклорна група “Млада Србадија”.

Програм је бодро водила Сара Миловановић. Академија је почела уз Химну Светом Сави у изведби хора Српске школе. У наставку су наши најмлађи ђаци из Школе описали живот Светог Саве кроз рецитал, који су старији ђаци су употпунили са различитим причама и поукама о св. Сави. У паузама рецитала, деца су певала пригодне дечије песме.

Програм је настављен соло наступом девојчице Данијеле која је отпевала народну песму “Вишњичица род родила”. Певачка група девојака из Младе Србадије је отпевала духовну песму “Расти ми расти мој зелени боре”. Програм је завршен уз народна српска кола у изведби најмађе, средње а затим и најстарије групе играча ансамбла “Млада Србадија”.

Слава и хвала Богу!

Зорица Котур