Предавања архимандрита Никифора Миловића – Најава

Христос Воскресе драга браћо и сестре.

На велику радост свих нас долази нам у госте архимандрит Никифор Миловић од 13.тог до 29. маја. Приликом свог доласка о. Нићифор ће богослужити у свим богослужењима и истовремено одржати и два предавања о манастирима:

Среда, 16, мај

19:00 – Вечерње богослужење

19:30 – ПРЕДАВАЊЕ : Манастир Острог

Субота, 26, мај

10:00 Општи парастос – ДУХОВСКЕ ЗАДУШНИЦЕ

Сви који желе могу да донесу погачу и кољиво за покој душе својих ближњих.

19:30 ПРЕДАВАЊЕ:  Манастири св. Горе

 

Одморите вредне руке и дођите на богослужења и предавања да примите благослов и одморите ваше душе уз душекорисна предавања.

 

Биографија:

Архимандрит НИКИФОР Миловић рођен је 23. јула 1976. године у Новом Пазару, Република Србија. Основну школу „Братство“ и Гимназију завршио у Новом Пазару. У јулу 1995. године уписује Правни факултет Универзитета у Београду на којем је дипломирао 18. децембра 2000. године. Војну обавезу је регулисао при Школи за резервне официре на Војној академији – Одсек логистика у Београду 2001-2002. године.
У јулу 2002. године примљен је за искушеника у манастиру Ђурђеви Ступови у Беранама, а замонашен у истом манастиру на Лазареву суботу 2004. године. Епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије рукопложио га је чин јерођакона на празник Рођења Светог Јована Крститеља 2005. године у Рожајама, а у чин јеромонаха на празник Успења Пресвете Богородице исте године у манастиру Пива.
Одлуком Епископа будимљанско- никшићког од 3. октобра 2005. године постављен је за настојатеља манастира Успења Пресвете Богородице у Пиви.
На дужност Црквено-судског тужиоца Епархије будимљанско- никшићке постављен је10. априла 2010. године, а на дужност секретара Епархијског управног одбора Епархије будимљанско- никшићке 9. новембра 2010. године, након чега је унапређен у чин протосинђела.

Током свог живота у манастиру уписује Православни богословски факултет Универзитета у Београду на којем је дипломирао 9. јула 2012. године одбранивши дипломски рад на тему ”Учење Георгија Флоровског о границама Цркве”. Након тога, уписао је мастер академске студије на Правном факултету Универзитета у Београду и код ментора проф. др Симе Аврамовића одбранио мастер рад на тему „Финансирање верских организација – упоредноправни и историјски аспекти“.
По благослову Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве учествовао је на више међународних конференција и скупова из области међународних људских права, слободе веросиповести или уверења и државно-црквеног права. У Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, 17. јула 2013. године, унапређен је у чин архимандрита. Усавршавао се на Универзитету Калифорнија у Санта Барбари (САД) на одсеку за изучавање религије кроз учешће у програму ”Верски плурализам и улога цркава и верских заједница у јавном животу”.
Тренутно је докторанд из области Канонског и црквеног права на Богословском факултету Аристотеловог универзитета у Солуну (Грчка).