Успјешни Српски Дани 2017.

Захваљујемо се свима вама драга браћо и сестре који сте и ове године дошли да заједно прославимо дане посвећене одржању српског индентитета на овим просторима нашег језика, културе, фолклора, умјетности и од ове године са традиционалним српским народним спортовима: камена с рамена, повлачење конопца.
 
Велико пажњу је привукао Вокатон и захваљујући овој акцији скупљена су знатна средства која су намјењена за нове прозоре који ће се постављати са витражним иконама.
 
Српској заједници представио се наш Карате Клуб који већ годинама предано води Јован Панић и чланови клуба су показали своје добро научене кате. По први пут смо организовали и стони тенис који је такође привукао пажњу младих.  Фудбал је као и сваке године био интересантан и побједу су однијели фудбалери из Ф.К. Serbia United.
 
Овогодишњи Српски Дани одликoвали су се лијепом атмосфером и садржајним културно-умјетничким програмом, мада је ове године највећи хит био замак за дјецу и забавно вече за омладину. Српски Дани понудили су за сваког понешто: леп простор за одмор и дружење, српске посластице и српске специјалитете са роштиља, а за децу је било и слаткиша и сладоледа.
 
Млади су ове године имали и своје вече, у петак, 2. јуна и за њих је био организован забавни програм у коме су имали запажен наступ наши локални музички умјетници Милимир Будалић и Борис Милидраг, и специјални гост из Сијатла Милан Стефановић, члан фолклорне групе Божури који су нам дошли ове године у госте.
 
Два дана гледали смо наступе фолклорних група и домаћих и гостију и посебна захвалност свим учесницима програма који су својим изванредним наступима подржали овај фестивал и нашу Цркву.
 
За помоћ у организацији Српских дана захваљујемо се свим нашим спонзорима који су дали своје донације и свим добровољцима који су на било који начин помогли и радили да се одрже још једни успјешни и рекордни Српски Дани!
 
Велико интересовање гостију на Српским данима је било за сеоске српске игре и већ постоји интересовање за следећу годину тако да ћемо вас благовремено о свему обавјештавати.
 
Сви сте добродошли на сваки начин било радом или вашим прилогом да узмете учешћа и у организацији Српских Дана за следећу годину.
 
 
Љиљана Тољевић