Одиграна представа ”Херој нације”

Гостовање Aматерске Позоришне Групе “Александар Костов” у нашој заједници

У петак смо, 11. овога месеца, у театру нашег Храма, угостили једину преосталу српску драмску групу на територији Канаде “Александар Костов”.

Ова група је стационирана у Едмонтону и састављена је од осам чланова, седам глумаца и једног, како га они воле ословити, члана из сенке. Глумачки кадар сачињавају даме: Марија Николић, Јасмина Никић Бошковић, Миљана Радуловић, Каролина Угљешић и Душанка Чукић, те господа: Дарко Дошеновић и Предраг Мићевић, док је осми члан, једнако важан и неопходан, господин Жељко Сулавер.

Играли су комад Ивана М. Лалића “Херој нације” којим су нас све оставили без текста и све што смо могли урадити је само поздравити ово, много више него аматерско извођење, вишеминутним, громогласним аплаузом! Енергија коју су ови велики људи и глумци донели код нас на сцену је била нестварна и веома импозантна.

Имали смо утисак да је господин Будимир Животић (главни лик из позоришног комада) заиста са нама, као и његова породица те и остали пролазници кроз његов живот, те готово да смо били у колебању да се укључимо у представу и објаснимо му како ствари заиста стоје, те да је омађијан лажним вестима!

Наши драги пријатељи су остали у посети све до недеље, 13. новембра, и тако провели пар дана у нашем Ванкуверу, док су нам се последњег дана боравка, на Божију и нашу радост, придружили на Светој Литургији и тако још више улепшали њихов боравак у целости.
Овде се дефинитивно неће завршити наше дружење и надамо се, уз Божију помоћ, да ћемо имати прилике да их угостимо поново у наредних неколико месеци, о чему ћемо вас свакако обавестити на време, јер сигурно да ће се, после оваквог извођења и остављања невероватног утиска на целокупну публику, тражити карта више!

Велико хвала нашим драгим гостима групе “Александар Костов” на посети, после које смо стекли ново пријатељство које ћемо свакако неговати како у скоријој тако и у даљој будућности.

Стефан Максимовић