Обележен Дражин Дан

У недељу 17. јула, на сам дан када је 1946. године генерал Драгољуб Михајловић пугубљен, заједница православних Срба окупљених око храма Светог Архангела Михаила, обележила је Дражин Дан. Традиционално, овај дан заједно организују Црквеношколска општина Св. Архангела Михаила и Српска народна одбрана, тако је, слава Богу, било и овога пута.

Како је то бивало и ранијих година, верни народ се најпре окупио на Светој Литургији а потом и на Парастосу који је служен генералу Драгољубу Михајловићу. Беседећи о личности самога генерала, правећи паралелу са многим другим великанима наше историје, парохијски свештеник је подсетио све на важност неговања наше историје као залог чувања наше будућности.

У настваку дана сви окупљени су имали прилике да уживају у нашој традиционалној кухињи. Поред тога, наша Црквеношколска општина имала је ту част да по други пут прикаже филм Опкољени, режисера Мирослава Самарџића.

Овом приликом изражавамо дубоку захвалност свима који су волонтерским радом, добровољним прилозима, лепим речима и саветима помогли да се Дражин Дан организује и достојанствено обележи.

Протонамесник
Синиша Милутиновић