Недеља православља

У недељу 5. марта 2017. године одржано је заједничко богослужење свих православних цркава на подручју ширег Ванкувера како би се обележила Недеља православља уз подсећање на велику победу цркве над иконоборачком јереси.

Место служења се традиционално мења сваке године а овај пут вечерња служба је организована у грчкој цркви светог Николе и Димитрија у Ванкуверу. Хладно време, поледица на путевима и снег који је падао већи део дана нису били препрека за приличан број верника који се придружио овом по много чему јединственом богослужењу.

У току службе одржана је беседа о историјату и значају победе православне цркве над иконоборцима као и месту и улози икона у животу верника.

Поред наших свештеника из српске православне цркве, оца Малише Миловановића, оца Мирослава Дејанова и оца Марка Радмановића, саслуживали су и свештеници из грчке, руске, антиохијске, румунске, украјинске и америчке православне цркве. Вишејезично богослужење је својим дивним певањем улепшао и заједнички мешовити хор из оба наша храма. Такође смо могли чути и певање хорова и појаца из других православних цркава.

После службе организовано је послужење у просторијама храма што је продужило ово свеправославно дружење свештенства и верних.