Нa крају лета 2012 године

Црква Светог Архангела Михаила, Ванкувер

Благодарећи Богу, српска православна црквена заједница у Ванкуверу, под окриљем Св. Арх. Михаила и свих небеских сила бестелесних, и ово лето провела је у раду и молитви Богу. Богослужења су одржана према предвиђеном распореду. Крајем јуна изашао је први број новина ,,Православна Вера” трудом мисионарског одбора и подељен је бесплатно парохијанима. Почетком јуна одржани су Српски Дани, манифестација која је окупила велики број фолклорних и певачких група разних етничких припадности. Ово је најпосећенија манифестација ове врсте коју је посетило неколико хиљада људи. Крајем јуна одржан је Видовдански пикник, на коме је одслужен парастос косовским јунацима. У склопу прославе Видовдана приказана су три филма редитеља Здравка Шотре : Кнежевина Србија, Краљевина Србија и Где цвета лимун жут. Средином јуна одржан је пикник Дражиндан. На овај дан одслужен је парастос Чича Дражи, одржана је пригодна беседа и приказана је видео презентација о равногорском покрету. Овај дан се традиционално прославља у организацији Српске Народне Одбране.

Дражиндан 2012

У септембру је одржан Госпојински Сабор који је био веома посећен. На овај дан Управа ЦШО угостила је представнике Хришћанских синдиката из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Овог лета црква је добила на дар комплет богослужбених књига, 12 Минеја са Србљаком, две књиге – Октоих, и три књиге – Триод.

Комплет богослужбених књига

Током љета завршени су радови на централном делу крова.
Почетком септембра одржан је упис српске омладине у српску школу и фолклор.
Првог септембра почела је акција Отплатимо Дуг. Ова акција је први пут покренута првог септембра прошле године тако да је првог децембра уплаћено преко сто хиљада долара на име отплате дуга. Надамо се да ће и овогодишња акција Отплатимо дуг бити успешна као и прошла.