Заједнички излет светосавских школа у Ванкуверу

Српска православна заједница у Ванкуверу је благословена са великим бројем дјеце и у Ванкуверу постоје двије Српске школе које одржавају редовну школску наставу недељом. Обе школе већ деценијама врше просветно-мисионарску мисију и имају знатан број српске дјеце која похађају наставу. Српска Школа Св. Сава делује при СПЦ Св. Сава и Српска Школа Св. Василије Острошки делује при СПЦ Св. Арханђела Михајла.

У склопу школске наставе школе организују излете ван редовних часова гдје дјеца имају прилику за дружење и одмор. Ове године са благословом свештеника о. Вука Милишића, обе школе су организовале заједнички излет на планину Сејмоур која се налази на крају сјеверног дијела града.

Учитељице Драгана Лекић из Српске школе Св. Саве и Љиљана Тољевић из Српске школе Св. Василија Острошког су у договору са свештеником и родитељима организовале излет на планину и у суботу, 19. фебруара дочекивале дјецу и родитеље који су стизали на планину. Родитељи и дјеца су провели неколико сати у заједничком дружењу и лијепој атмосфери на чистом планинском ваздуху. Дјеца су била озарена јер смо за њих организовали санкање за мању дјецу и тјубинг за старију дјецу.

Након зимских радости на снијегу, сви смо се окупили око три рођенданске торте јер тог дана кратко смо прославили и три рођендана уз посластице за дјецу и родитеље.

Била је ово дивна прилика за сложну сарадњу и дружење. Родитељи и дјеца су били срећни да смо имали прилику за овакав заједнички сусрет. Планирамо и заједнички излет за обе школе поново на крају школске године у мају.

Љиљана Тољевић