Аранђеловдан у Ванкуверу

Свечано прослављена Храмовна слава СПЦ Светог Арханђела Михаила

 
Sv. Arhangel Mihailo

 

И ове као и предходних година, наша ЦШО је прославила своју крсну славу Светог Арханђела Михаила. Слава је отпочела у суботу вече, празничним вечерњим богослужењем које је служио о. Марко Радмановић, док су за пјевницом појали чланови нашег хора, предвођени оцем Вуком Милишићем, администратором наше парохије.

На сам дан славе, 21. новембра, са почетком у 9 часова служена је Света Литургија коју је служио о. Вук Милишић. Литургији је присуствовао велики број вјерног народа који су дошли да својим присуством одају славу и част Св. Архангелу Михајлу и свим силама небеским, али и велики број свечара који су тог дана прославили своју крсну славу. Причестио се велики број вјерника.

На крају Литургијe на којој је појао хор ”Обилић” уприличена је литија око Светог Храма уз читање Светог Јеванђеља. Затим је освећен славски колач и кољиво. Вјернике је својом бесједом поздравио и честитао празник о. Вук који је говорио о смислу празника.

Након богослужбеног дијела у свечаној сали уследио је славски ручак за који се побринуо кум овогодишње славе г. Драган Петровић. Предсједник ЦШО г. Љубомир Котур је поздравио све присутне госте и честитао славу, захваливши се свима на помоћи коју вјернници несебично дају за нашу Цркву. Госте је такође поздравила и председница КСС “Косовка Девојка” г-ђа Зденка Цумпф која је у име кола сестара, као што је то њихов добри обичај за храмовну славу, уручила чек за Цркву у износу од $20.000 на име отплате кредита.

Ученици Српске школе су затим извели пригодан славски програм који су припремили са вероучитељицом г-ђом Љиљаном Тољевић, одушевивши присутне својим радосним рецитацијама и пјесмицама посвећеним анђелима и Пресветој Богородици које је написао Свети Владика Николај. Чланови Фолклорне Групе Млада Србадија су одлично отпјевали три изворне пјесме и такође одушевили публику својим шармантним наступом.

Г-ђа Марина Ковачевић је поклонила цвијеће којим је украшен храм и сала, а вредни чланови Биљана Кос, Ивана Кос, Душка Лалић, Душко Говоруша су уложили вријеме и труд да све буде лијепо припремљено и спремно за славу.

Захваљујемо се свима који су дали прилоге за славу, и великом добротвору наше Цркве господину Ђорђу Заклану који је дао прилог од $1.050 за отплату дуга. Позивамо све који су у могућности да нам као и сваке године око славе помогну са прилозима за отплату дуга.

Захвални смо Господу Богу и нашем покровитељу Св. Архангелу Михаилу на свечаној прослави наше храмовне славе која је протекла молитвено и у духу српске традиције.

Љиљана Тољевић