Успомена на Драгољуба Дражу Михаиловића – ДРАЖИН ДАН

Драга браћо и сестре,

У недељу 16. јула након Св. Литургије одржаће се парастос упокојившем генералу српске војске Драгољубу Дражи Михаиловићу.
Ова јединствена и значајна личност из историје српског народа изазвала је велике контроверзије и домаћих и страних јавности, али то ни најмање није ометало да успомена на мудрог војсковођу опстане деценијама у српском народу.
Зато се увек сећамо не само чича Драже већ и свих српских војника који су животе своје положили према угледу на све српске Свете Мученике на челу са Св. Царем Лазарем који је следећи за Свемогућим Христом осветлио уску стазу православља да би сви српски потомци за њом за царству небеском ходили.
Дођите да одамо вечни помен славном генералу приносећи на тај начин не само молитве за покој душе српског великог генерала, већ и срдачне молитве Господу Богу за мир у целом свету, мир у Србији и мир у нашим срцима и наших непријатеља.
Након богослужења и парастоса биће одржан традиционални пикник који се увек организује након Петровског поста да би се на овај начин у весељу прославио и празник првоврховних апостола Христа Бога – Св. Петра и Павла.

Добро нам дошли!

 

 

DRAZA’S DAY – REMEMBERING SERBIAN GREAT GENERAL DRAGOLJUB DRAZA MIHAILOVIC

 

Dear Brothers and Sisters,

On Sunday, July 16, after the Divine service we will hold a Parastos – Memorial Service – to Draza Mihalovic.
Every year we dedicate this day to Draza to remember his great contribution to peace for Serbian people.
We remember Draza as a great personality and all of his Seriban soldiers who gave their lives for the freedom of their country, walking the narrow path of St. Tszar Lazar Hrebeljanovic who has walked after the Jesus Christ and shone the light to all Serbians to walk on narrow road of orthodoxy upward to Kingdom of Heaven.
Come to give a respect for memory eternal for Draza but also to lift a prayer for peace of the entire world, for peace in our country and peace in our hearts and in the hearts of our enemies.
After the divine service, there will be a traditional Picnic that we always organize after the fast of St. Peter and St. Paul the great and glorious Apostles.

Welcome!