Свечана прослава 50 година фолклорне групе ”Млада Србадија”

У суботу 21. октобра свечаном вечером и пригодним програмом обележен је велики јубилеј, 50 година фолклорне групе “Млада Србадија”. Прослави је присуствовало неколико стотина гостију, од којих су многи бивши и активни чланови КУД.

У културно-уметничком програму учешће је узело неколико младих, изузетно талентованих уметника: Адриана Захаријевић, Кристијан Ољача и Лука Јанковић. Они су уз изворне песме и наше аутентичне инструменте шаргију и гусле, разгалили срца гостију. Поред њих, гостима су се обратили испред фолклорне групе, Драгана Мракић, свештеник Синиша Милутиновић испред Црквеношколске општине, као и Николина Ћосовић и Никола Филиповић, активни чланови првог ансамбла, који су укратко изложили историју Младе Србадије. Сам завршетак програма облежио је маестралан наступ првог ансамбла Младе Србадије. По завршетку програма започело је народно весеље уз локални музички дуо “Мира и Давор”.

Благодарећи Богу за дивну омладину и децу која се из недеље у недељу окупљају под сводовима храма Св. Архангела Михаила и вежбају се у духовном животу, народној игри и традицији, честитамо им јубилеј и с пажњом и љубављу очекујемо да нас својом песмом и игром увесељавају на многе године.

Свештеник Синиша Милутиновић